ArkaPlan

Ptt Para Lojistik ve Özel Güvenlik Hizmetleri A.ş 1. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

PTT PARA LOJİSTİK VE ÖZEL GÜVENLİK HİZMETLERİ A.Ş 1. DÖNEM İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Güvenlik-İş Sendikamız ile PTT PAL Para Lojistik ve Özel Güvenlik Hizmetleri A.Ş arasında 08.07.2019 tarihinde başlayan işletme düzeyi 1. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri, 20.08.2019 tarihinde yapılan son toplantı neticesinde anlaşma ile sonuçlanmıştır.

İmza Törenine Güvenlik-İş Genel Başkanımız Ömer ÇAĞIRICI, TÜRK-İŞ Genel Başkanımız Ergün ATALAY, PTT A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı-Genel Müdür Kenan BOZGEYİK, PTT Pal A.Ş Genel Müdürü Salih Ziya AYDINAY Güvenlik-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulumuz, Genel Başkan Danışmanımız Prof. Dr. Türker TOPALHAN, Hukuk Müşavirlerimiz, PTT İşyeri Temsilcilerimiz, , PTT Kurum Çalışanları, özel güvenlik görevlileri ve basın mensupları katıldı.

İmzalanan 1. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin öncelikle üyelerimize, ailelerine, Sendikamıza, PTT PAL A.Ş. ve Türk işçi hareketine hayırlar getirmesini diliyoruz.

Güvenlik-İş Sendikamız ile PTT PAL Para Lojistik ve Özel Güvenlik Hizmetleri AŞ arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde; üyelerimizin ücret memnuniyetinin sağlanması ve en iyi ücret dengelemesi yapmak prensibiyle hareket edilmiştir. 

Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanımız Ömer ÇAĞIRICI da imza töreninde yaptığı konuşmada, Güvenlik-İş Sendikasının 42 bin üyesiyle Türkiye'nin en büyük özel güvenlik sendikası olduğuna dikkati çekerek, ilk defa özel sektörde PTT Para Lojistik ve Özel Güvenlik Hizmetleri A.Ş' de birinci dönem toplu iş sözleşmesi imzaladıklarını kaydetti. 

PTT bünyesinde yaklaşık bin 700 sendikaya üye özel güvenlik görevlisinin çalıştığı bilgisini veren ÇAĞIRICI, Yüksek Hakem Kuruluna gitmeden masada toplu iş sözleşmesini imzaladıklarını söyledi. 

ÇAĞIRICI toplu iş sözleşmesinin kazanımlarına değinerek, şöyle konuştu: "Toplu iş sözleşmemiz 1 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe girdi. Özel güvenlik görevlilerimizin ücretleri brüt 5 bin 140 liraya yükseldi. Toplu iş sözleşmesi 18 aylık. 1 Ocak 2020'den 31 Aralık 2020'ye kadar geçerli olmak üzere toplam yüzde 13,56 zam yapılmıştır." diye konuştu. 

Bu ücrete sosyal hakların da dahil olduğunu ifade eden ÇAĞIRICI, ayrıca PTT özel güvenlik görevlilerine aylık 40 lira banka promosyonu ödeneceğini, her çocuk için yıllık 100 lira kreş yardımı yapılacağını bildirdi. 

ÇAĞIRICI, toplu iş sözleşmesi kapsamında çalışanlara PTT Sigorta aracılığıyla ferdi kaza sigortası yaptırdıklarını belirterek, "Aynı zamanda PTT Kart'tan PTT PAL bünyesinde çalışan güvenlik görevlilerinin faydalanmasını sağladık. 

Toplu iş sözleşmesi kazanımlarımızdan PTT PAL bünyesinde çalışan üyelerimiz özel güvenlik görevlilerimiz memnun, değerlendirmesinde bulunarak, ülkemizde görev yapan 321.500 özel güvenlik görevlisinin hayatın her alanında görev yaptığı gibi tüm PTT şubelerinde güven ve huzur için görev yaptığını ifade etti. 

TÜRK-İŞ Genel Başkanımız Ergün ATALAY imza töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en köklü kurumlarından PTT'nin, Cumhuriyet döneminden önce ve bu dönemde önemli hizmetlerde bulunduğunu bildirdi. 

Türkiye'de 1 milyonun üzerinde özel güvenlik görevlisi olduğunu, 321.500 özel güvenlik görevlisinin çalıştığını anımsatan ATALAY, bunların sorunlarının görünür olması için bilinmesi gerektiğini dile getirdi. 

ATALAY, "İlk defa bin 700 özel güvenlik görevlisi için bir kamu kuruluşunda sözleşme imzalanıyor. Bu ülkede bir ilk ve diğer kurumlara da örnek olur. Diğer kurumlarla da masada sözleşmeyi bitiririz." ifadelerini kullandı. 

PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan BOZGEYİK, imza töreninde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 vizyonu çerçevesinde PTT'nin başlattığı değişim ve dönüşüm programının bir parçası olarak holding çatısına dönüşme çalışmalarının 2016'da başlatıldığını vurguladı. 

BOZGEYİK, bu çerçevede PTT PAL'in bir yandan Merkez Bankası ile stratejik işler yürütürken, diğer yandan güvenlik konusunda önemli rol üstlendiğini söyledi. 

Yapılan görüşmelerde çalışanların hayat standartlarının yükseltilmesinin ön plana çıkarıldığını belirten BOZGEYİK, "Özellikle güvenlik gibi hassas bir işi yürüten kişilerin, huzurunu ve refahını artırmak için masada hem genel müdürlüğümüz hem sendika temsilcilerimiz rekabet etmeden, en fazlasını yapmak amacıyla hazırlanan sözleşmeyi imzaladık." dedi.

Çalışanların alın teri kurumadan ücretinin ödenmesi prensibiyle daha fazla üreterek, daha fazla kazanıp daha fazla kazandırma gayreti içinde olacaklarını vurgulayan BOZGEYİK, bin 700 işçiyi kapsayan sözleşmenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Salih Ziya AYDINAY konuşmasında Türkiye de ki özel güvenlik teşkilatının gelişim sürecini ve toplumsal hayatımızda özel güvenliğinin önemine dair açıklamalarda bulundu. 

Kendisinin de Türkiye deki özel güvenlikler ile ilgili olan ilk toplu sözleşmeye olan katkısından dolayı mutluluk duyduğunu beyan ederek törene katılımlarından dolayı TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY'a, PTT A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı-Genel Müdür Kenan BOZGEYİK ile Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer ÇAĞIRICI'ya teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.


PTT PAL Para Lojistik ve Özel Güvenlik Hizmetleri AŞ ile Sendikamız arasında imzalanan 1. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin ardından, PTT Pal A.Ş. Yöneticileri tarafından günün anısına Türk-İş Genel Başkanı Ergün ATALAY'a ve Genel Başkanımız Ömer ÇAĞIRICI'ya günün anısına karşılıklı hediyeler takdim edildi.

İmza töreninin sonunda, Güvenlik-İş Genel Başkanımız Ömer Çağırıcı, TÜRK-İŞ Genel Başkanımız Ergün ATALAY, PTT Pal A.Ş Genel Müdürü Salih Ziya AYDINAY, PTT A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı-Genel Müdür Kenan BOZGEYİK, Genel Merkez Yöneticilerimiz ve özel güvenlik görevlilerimizle hep birlikte aile fotoğrafı çektirdiler.


İmzalanan Toplu İş Sözleşmesindeki mevcut parasal maddelerde de aşağıda belirtildiği şekilde üyelerimiz için kazanımlar elde edilmiştir.

Sözleşme Maddeleri

• Toplu İş Sözleşmesinin Başlangıç tarihi 01.07.2019

• Toplu İş Sözleşmesinin Bitiş tarihi 31.12.2020

Kazanılmış Haklar

• Kümülatif olarak sözleşme süresince güvenlik görevlisi arkadaşlarımız, %13,56 oranında ücret zammı yapılmıştır.

• Silahlı güvenlik görevlileri asgari ücretin %65 fazlası , silahsız güvenlik görevlileri ise asgari ücretin %50 fazlası ücret almaktadırlar.

• %13,56 oranındaki ücret zammı bu ücretlerin üzerine yapılacaktır.

• Sözleşme süresi boyunca üyelere toplamda 30 günlük ikramiye verilecektir.

• Üç çocukla sınırlı olmak üzere her çocuk için aylık 35 TL çocuk yardımı ödenecektir. 3 Çocuğu olan bir üye her ay 105 TL çocuk yardımı alacaktır.

• Sendika üyelerine her ay 40 TL Yakacak yardımı ödenecektir.

• Silahlı görev yapan personel için fiilen görev yatığı her gün için günlük 2 TL silah yardımı yapılacaktır.

• Sendika üyelerine banka promosyonu ödenecektir. Aylık ücretlerine 40 TL civarında banka promosyonları eklenecek.

• Fiilen çalışılan Her gün için 6 TL yemek yardımı yapılacak.

• Öğrenimine devam eden her çocuk için

İlkokul için 135.-(yüzotuzbeş)TL

Ortaokul için 145.-(yüzkırkbeş)TL

Lise ve dengi okullar için 160.-(yüzaltmış)

Yüksek okullar ve üniversite için 190.TL tutarında öğrenim yardım yapılacaktır.

• Çocuğunu kreşe gönderen sendika üyesi işçiye her bir çocuk için 100 TL tutarında kreş yardımı yapılacaktır.

• Ramazan ve Kurban Bayramlarında 100 TL. bayram yardımı yapılacaktır.

• Yasal İhbar süreleri birer hafta arttırılmıştır.

• Yıllık izin süreleri ikişer gün arttırılmıştır.

• Kıdem tazminatı 35 güne çıkartılmıştır.

• İş yerinde demokratik kurulların işlemesi çalışanların yönetime katılması açısından bazı kurullar ve komisyonlar oluşturulmuştur.

• PTT Pal bünyesinde üyelerimize PTT Sigorta aracılığı ile ferdi kaza sigortası yaptırılmıştır.

• Sendika üyesi işçilere PTT kartın imkanlarından faydalanması karar altına alınmıştır.

Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür eder, iş bu 1. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesinin anlaşma ile sonuçlanmasını üyelerimize ve kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.



GÜVENLİK-İŞ SENDİKASI

YÖNETİM KURULU

Sosyal Medya

Copyright © 2024 | Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası | Tüm hakları saklıdır. | Design By Cogen® Yazılım, Ankara Web Tasarım