ArkaPlan

Genel Başkanımız Çağırıcı Ögnet ve Kaan Projelerinin Açılışına Katıldı

Güvenlik - İş

Kamusal Asayiş Analiz Nitelik Geliştirme Projesi (KAAN) ve Özel Güvenlik Bilgi Sistemi Otomasyon Projesi (ÖGNET) tanıtım toplantısı İstanbul Haliç Kongre Merkezinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanımız Ömer Çağırıcı, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Özel Güvenlik Daire ve Denetleme Başkanı Suat Çelik, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, Polis Başmüfettişleri, özel güvenlik şirketlerinin yöneticileri ve çok sayıda özel güvenlik görevlilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ÖGNET ve KAAN projelerinin açılışında yaptığı konuşmada her iki projenin de önemine değinerek, "KAAN projesi temel olarak entegrasyon ve koordinasyona odaklanmış bir projedir.

ÖGNET ise özel güvenlik sektörünü rahatlatacak bir projedir. Bunlar sürekli yenilenen, güncellenen projelerdir.

Türkiye'de 2004-2019 arasında özel güvenlik şirketi sayısının 91 kat, eğitim kurumu sayısının 19 kat, faal özel güvenlik görevlisi sayısının 14 kat arttı ve bu sayının 319 bin 760 kişiyle polis sayısından fazla" dedi.

"2020'de kamuda özel güvenlikte tek tip kıyafet uygulamasına geçiyoruz"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İnşallah 2020'nin belirleyebileceğimiz tarihinden sonra, kamuda, özel güvenlikte tek tip kıyafet uygulamasına geçiyoruz. Bundan sonra kamuda özel güvenlik için tek tip bir kıyafet olabileceği, aynen polisimizin, bekçimizin tek tip kıyafeti varsa, aynı şekilde kamuda tek tip bir kıyafetin olacağı, daha sonra da özel sektörde de kendi içerisinde tercihe bırakabileceği bir yönteme doğru bu mevzuat güncellemesini de gerçekleştirerek yolumuza devam etmiş olacağız" şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açılışı yapılan projelere hızlı bir şekilde entegre olan ve projeye katkı veren özel güvenlik şirketlerinin yöneticilerine ve özel güvenlik görevlilerine teşekkür belgelerini takdim etti.

Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanımız Ömer Çağırıcı ,İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tüm özel güvenlik görevlileri adına özel güvenlik görevlileri ile birlikte hediye takdimi gerçekleştirdi.

Genel Başkanımız Ömer Çağırıcı ÖGNET ve KAAN projelerinin sektörümüze hayırlı olmasını dileyerek yaptığı açıklamada şunları söyledi:

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ile İstanbul'da KAAN ve ÖGNET Projesi Tanıtım Toplantısında bir araya gelerek meslektaşlarımız özel güvenlik görevlileri ile ilgili verimli bir görüşme gerçekleştirdik.

Sayın Bakanımız Kamuda görev yapan özel güvenlik görevlilerinin kısa zaman içerisinde tek tip kıyafete geçeceğini söyledi, özel sektöre yönelikte kıyafet konusunda çalışmaların yapılacağını aktardı,özel güvenlik görevlilerinin hayatın her alanında var olduğunu söyledi, İçişleri Bakanımızın özel güvenlik görevlisi meslektaşlarımızla bir arada olması ve özel güvenliklere ilişkin geleceğe güvenle bakmamız adına bizlerle birlikte olması oldukça önemli diyerek , Güvenlik-İş Sendikası olarak amacımız özel güvenlik meslektaşlarımızın sorunlarını çözmek ve taleplerini güçlü bir şekilde dile getirmektir dedi.

Programda Meslektaşlarımız özel güvenlik görevlileri ile birlikte bir arada olarak hep beraber Sayın Bakanımıza hediyemizi takdim ettik.

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'ya meslektaşlarımız özel güvenlik görevlilerine verdiği değerden dolayı Güvenlik-İş Sendikamız adına, meslektaşlarımız ve şahsım adına teşekkür ediyorum dedi, Genel Başkanımız özel güvenlik görevlilerinin görünür hale geldiğini ve yaptıkları görev bilinci ile çok önemli işlere imza attıklarını herkesin iyi bilmesi gerektiğini söyleyerek, Sendikamızın sloganı olan "Özel Güvenlik Her Yerde Görmezden Gelme" kamu spotu çalışmamızın meyvesini vermeye başladığını ve tüm özel güvenlik görevlilerinin Devletimizin emrinde ,Milletimizin hizmetinde olduğunu kimse aklından çıkarmasın dedi.

Güvenlik-İş Sendikası olarak tek amacımız, zor şartlarda çalışan Özel Güvenlik Görevlisi üyelerimiz ve meslektaşlarımızın hak ettiği değeri görmesi ve görmezden gelinmemesi olduğunu belirten Genel Başkanımız,

Özel Güvenlik Görevlisi meslektaşlarımız için gerçek anlamda katkı sunan İçişleri Bakanlığımıza, Özel Güvenlik Daire ve Denetleme Başkanlığımızın değerlerine yürekten şükranlarımı sunuyorum dedi.

Sosyal Medya

Copyright © 2024 | Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası | Tüm hakları saklıdır. | Design By Cogen® Yazılım, Ankara Web Tasarım