ArkaPlan

Konfederasyonumuz Türk - İş'ten 15 Temmuz Bildirisi

Güvenlik - İş

15 Temmuz 2016 tarihinde yaşadığımız darbe/işgal girişiminin üçüncü yıl dönümünde TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu adına Genel Başkan Ergün ATALAY bir açıklama yaptı.

15 TEMMUZ: İHANETE KARŞI ZAFER!

Türkiye düşmanlarının devletimizin bağımsızlığına, milletimizin özgürlüğüne yönelik bir saldırısı olan 15 Temmuz hain darbe girişiminin üçüncü yıl dönümünde yaşadığımız acıları bir kez daha hatırlarken, gördüğümüz ihaneti unutmadığımızı belirtmek istiyoruz.

Türkiye 15 Temmuz mücadelesiyle yabancı servislerin kontrolünde işbirlikçi ihanet grubunun, devşirilmiş bir cemaatin saldırısına karşı tam anlamıyla istiklal mücadelesi bilinciyle cevap vererek ülkesini işgal etmek isteyen hainlere kahramanca karşılık vermiştir. O günden bu yana ele geçirilen bu ihanet şebekesi mensuplarına karşı da hukuk mücadelesi vermeye devam etmektedir.

Türkiye'ye yönelik saldırının alçaklığı, ihanetin büyüklüğü, işlenen cinayetler ortadayken Türk devletinin bütün bu hainleri hukuk devleti çerçevesinde yargılaması, tarihi bakımdan Türk milletinin ve Türk devletinin adalet kavramına duyduğu güvenin eseridir. Türkiye düşmanı bu grubun uluslararası lobilerle Türkiye düşmanlarıyla işbirliği yaparak, ülkemiz hakkında dışarıda ve içerideki bazı unsurlarla ortak bir kampanya sürdürdükleri bilinmektedir.

FETÖ yapılanmasının PKK, PYD ve DAEŞ ile çeşitli platformlarda ortak hareket ederek Türkiye karşıtlığını sürdürmeleri, meselenin uluslararası mahiyetini de ortaya koymaktadır. Türkiye sadece bir terör örgütüyle değil uluslararası bir saldırıyla karşı karşıya olmanın bilinciyle bu mücadeleyi sürdürmek mecburiyetindedir.

Bugün tekrar bu ve benzeri ihanet girişimlerini önlemek için, onlarca yıl en sinsi ve profesyonel yol ve yöntemlerle yabancı istihbarat servislerinin desteğiyle Türk devletinin hemen hemen bütün kurum ve kuruluşlarına kanserli bir hücre gibi yayılan bu hain yapılanmanın tasfiye edilmesi, yaşananlardan ders çıkarılması öncelikli bir meseledir. Bu bağlamda örgütün hangi toplumsal değerleri sömürdüğü, hangi duyguları istismar ettiği göz ardı edilmeden gerekli tedbirler alınmıştır, alınmaya devam edilmelidir.

"Türkiye'nin daha güçlü bir ülke, Türk devletinin daha demokratik bir devlet, Türk milletinin ilelebet bağımsız bir siyasi bir varlık olarak yaşaması için; başta FETÖ olmak üzere, bütün ihanet odaklarına karşı hukuk devleti prensipleri içerisinde mücadelesi, aynı zamanda vatanın birliğini ve emeğin hukukunu savunan TÜRK-İŞ'in de mücadelesidir."

Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına ve milletimize sabırlar diliyoruz…

15 TEMMUZ SÜRECİ VE TÜRK-İŞ

15 TEMMUZ GECESİ SAAT 12:30

Konfederasyonumuz 15 Temmuz akşamı demokrasiye ve milli iradeye karşı yapılan hain işgal girişiminden haberdar olur olmaz en kısa zamanda harekete geçmiş ve Genel Başkanımız Ergün ATALAY gece 00.30 dolaylarında Sakarya Kent Meydanında on binlerce vatandaşa hitap ederek TÜRK-İŞ'in 1 milyon işçisiyle bu işgal girişiminin sonuna kadar karşısında olduğunu ifade etmiş ve halkı sabaha kadar meydanlarda mücadele etmeye çağırdı. Genel Başkan ATALAY'ın açıklamaları NTV Kanalında yer aldı.

Sosyal Medya

Copyright © 2024 | Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası | Tüm hakları saklıdır. | Design By Cogen® Yazılım, Ankara Web Tasarım