DETAY

Düzce İl Temsilcimiz Değerli, Hastane Önünde Basın Açıklaması Yaptı

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ nde dün akşam saatlerinde hasta yakınları ve Güvenlik-İş Sendikası Disiplin Kurulu üyemiz Faruk Yavuz  görevi başında saldırıya uğramıştır. Hasta yakınları tarafından başından aşağıya sıcak su dökülmesi sonucu vücudunun çeşitli yerlerinde yanık oluşan meslektaşımız Faruk Y. için Güvenlik-İş Sendikamızın Düzce İl Temsilcimiz Mehmet Değerli hastane önünde basın açıklaması yaptı.

Hastanenin acil girişinde toplanan Güvenlik-İş Sendikamızın Düzce Şubesi , ellerinde dövizler ve sıcak su ile haşlanan meslektaşımızın fotoğrafı ile bu zulme “Dur” dedi.

Hasta yakını kadının bağırması, ipleri kopardı!

Sendikamızın Düzce İl Temsilcisi Mehmet Değerli, hastane önünde yaptığı açıklamada: “Arkadaşımızın hem yakılıp hem de darp edilmesi hadisesi dün akşam saat 21.30 civarında meydana geldi. Anestezi yoğun bakım bölümünde 26.10.2018 tarihinde itibaren yatmakta olan Coşkun Ç. isimli vatandaşın yakınları arkadaşımız orada görevini yaparken, bir genç hastanenin kullandığı USB çıkışlarına cep telefonunu şarj etmek için takmak isterken arkadaşımız kendisini ikaz ediyor. Bunun hastanenin kullandığı bir sistem olduğunu ve masasının yanındaki üçlü prize telefonunu şarja takmasını söylüyor. Bir dayılanma, efelenme olur da vatandaş tahrik olur, ona hadi, dersin. Kendisini güzel bir dille ikaz ediyor. Daha sonra oradan bir kadın çıkıp, bizim yoğun bakımda hastamız var karışamazsın, diyor.

“Polisler olmasa canından olacaktı”

Bu insan buradaki güveni sağlamak için senin yoğun bakımda yatan hastanın da, buradaki hastaların da güvenliğini için var. Diğer gençler de o coşku ile beraber güvenliğin masasına geliyorlar, telefonu yere atıp kırıyorlar. Su ısıtıcısında kaynayan suyu görevlinin başından aşağı döküyorlar. Yere düşen arkadaşın üzerine 10-15 kişi çullanıyorlar. Tekme tokat dövüyorlar. Şans eseri orada polisler olmasaydı Allah korusun arkadaşımız canından olacaklar.”

“Güvenlik görevlilerinin hem fiziki hem de ekonomik şartları düzeltilmeli”

"Bu saldırı, bu hınç niye?” diye soran Değerli, özel güvenlik görevlilerinin hastane ve kamu kurumlarında düzeni sağlamakla yükümlü olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Özel güvenlik görevlileri jandarmanın ve polisin yardımcı unsurudur. Olay olmadan engellemek için var olan unsurlar. Hastane yönetimi ve diğer yöneticilere çağrımız şudur, güvenlik görevlileri bu görevleri yaparken önce şekilleri ile duruşları ile, kılık kıyafetleri ile caydırıcı olmalılar. Mesela bu noktada hastane yönetimi yetersiz kaldı. Tüm Türkiye’de ve özellikle Düzce’ mizde kamuda görev yapan güvenlik görevlilerinin içerisinde en zor şartlarda ve en düşük ücrete çalışanlar, hastanede çalışanlar. Hem fiziki hem de ekonomik şartlarımızı düzeltelim arkadaşlarımızın. İş ve iş barışı içerisinde arkadaşlarımız görevlerini yapsınlar. Bu duruma sebebiyet verenleri kınıyoruz.”

“Umuyorum bu kişilere hak ettikleri cezalar verilir”

Son olarak, olayla ilgili 4 kişinin gözaltına alındığını kaydeden Değerli, şunları kaydetti: “Arkadaşımız 10-15 kişi varlar ama bu kişilerden 4 kişiyi gösterebilmiş. Bu 4 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılıyor. Halbuki bu kişilerin bırakılmayacağı yönünde çalışma vardı. Umuyorum bu kişilere hak ettikleri cezalar verilir.”

Sosyal Ağlarda Paylaş